Zadelconsult/ Zadelpasservice Equussaddlery  

Het correct aanmeten van een zadel is een kunst op zich en kan daarom alleen vakkundig gebeuren door een gecertificeerde zadelpasser. Onze zadelpassers Jo Viehoff en Angela Velraeds zijn beide Qualified Master Saddle Fitters en Reflockers opgeleid en gediplomeerd in Engeland en hebben in 2019 het certificaat Master Saddle Fitter erkend gekregen.

Deze wordt alleen verleend aan zadelpassers met een jarenlange ervaring, deskundigheid en gedegen opleiding! In Nederland zijn er slechts 3 met dit certificaat, waarvan Jo en Angela er twee zijn!  

Onze zadelpassers Jo Viehoff en Angela Velraeds hebben zich gespecialiseerd in de volgende merken:  Custom, Albion en Passier, uiteraard hebben wij ook andere merken in ons assortiment. Vraag ernaar tijdens het telefonische consult bij het maken van een afspraak.  


Hoe gaat een zadelconsult of een zadel passen in zijn werk?

Een zadelconsult/zadelpasservice bestaat uit:  

  • anamnese (ziektegeschiedenis van uw paard)

  • in kaart brengen van uw paard (conformatie, afwijkingen, bijzonderheden....)

  • opmeten van uw paard (maken templates, meten omvang)

  • monsteren paard rechte lijn (bekijken bewegingen)

  • globaal onderzoek van de rug

  • onderzoek oude zadel

  • conclusies en aanbevelingen/oplossingen bestaande situatie

  • indien gewenst het uitzoeken van een nieuw zadel

  • het passen van het nieuwe zadel, in stand en onder de manOnze zadelpassers hebben een droge en veilige werkplek nodig met voldoende licht om uw paard en zadel te kunnen onderzoeken. Een goed zadelconsult kost tijd; houd u dus rekening met andere afspraken. Indien u een nieuw zadel heeft gekocht, of indien uw oude zadel een volledig nieuwe vulling heeft gekregen (= reflocken), dient het zadel na 20 uur intensief rijden of maximaal 12 weken opnieuw bekeken te worden. De vulling van uw zadel zal zich gaan settelen, waardoor de balans van uw zadel kan veranderen. Het zadel wordt, indien nodig, licht bijgevuld om deze balans weer te herstellen. Daarnaast raden wij u aan om uw zadel minimaal 1x per jaar te laten checken door onze zadelpassers. Bij een jong paard of een paard waarbij verwacht wordt dat het in omvang zal veranderen, is het wenselijk om dit 2-3x per jaar te laten doen. Dit alles om problemen te voorkomen.Voorkomen is altijd beter en sneller dan genezen.  

 

Neem nu contact met Jo Viehoff 0031-653482507 of Angela 0031-653921663.

Afspraken worden alleen telefonisch gemaakt en bij voorkeur in de ochtenduren!