Ariat Rijlaars Capriole

Adviesprijs: 499,00
249,00
U bespaart: 250,00 (50%) Besparing 50%
VOORRAAD
Geen producten met de gekozen opties in voorraad

Ariat rijlaars Capriole in de kleur zwart

Een traditionele rijlaars met alle comfort die Ariat te bieden heeft!

Deze volnerf lederen rijlaars heeft een elastische veter tot boven voren, een rits achter en elastiek naast de rits voor een perfecte pasvorm! Door de ATS Technologie in de zool biedt deze laars een uiterst geweldig draagcomfort. De hogere dressuurboog, het sierstiksel en het slanke design zorgen voor de finishing touch!

Deze laars kan ongeveer 2cm smaller besteld worden door de elastische veter voren en de elastiek naast de rits. De hoogte van deze laars wordt achter gemeten.

Je woont wat verder weg, maar je wilt je rijlaarzen naar ons opsturen voor een aanpassing of je wilt nieuwe rijlaarzen bestellen?

Hiervoor moeten we je maten weten en aangezien we je niet zelf kunnen opmeten, help ik je met de volgende stappen hoe je jezelf kunt opmeten.

Stap 1:

Doe een rijbroek aan met paardrijsokken, schoenen uit. Meet jezelf nooit op het blote been en bij voorkeur in de avonduren.

Stap 2:

Neem een meetlint, een potlood en een vel papier en ga op een stoel zitten waar je benen ongeveer een hoek van 90 graden hebben.

Stap 3:

Teken je voet op en meet deze in lengte.

Stap 4:

Meet je benen nu op diverse plekken ter hoogte van je kuit en schrijf de cm van het dikste gedeelte op.

Stap 5:

Meet je afsluiting ( het smalle gedeelte net onder je knie ) schrijf deze cm ook op.

Stap 6:

Meet je hoogte, duw het meetlint zo hoog mogelijk achter in je knieholte en ga met het meetlint tot op de grond. Schrijf deze cm ook op. Als er veel meer of minder dan 2cm verschil is tussen de kuit en knie, neem dan eerst contact met ons op!

Stap 7:

Vul de maten in het formulier in, en klik op verzend.

Bekijk hieronder het instructiefilmpje van Joyce.

 

De levertijd bedraagt 2-3 werkdagen

Om lang van je rijlaarzen te genieten, zijn onderstaande onderhoudsadviezen in acht te nemen:

 * Maak je rijlaarzen na gebruik altijd schoon met wat water. Gebruik hiervoor een spons of een vochtig doekje. Vooral het zweet en mest kunnen bij het niet schoonmaken van de laarzen ervoor zorgen dat op den duur je rijlaarzen op deze plek hard worden en het leer kan gaan breken.

 * Gebruik regelmatig schoenpoets op je rijlaarzen. Wij adviseren hiervoor de Kiwi schoenpoets in blik. Maak eerst je rijlaarzen schoon met een vochtig doekje, laat ze even drogen, doe dan een dun laagje schoenpoets op je rijlaars met een borstel of doekje, even laten intrekken en dan uitpoetsen met zachte borstel.

 * Maak de ritsen regelmatig schoon, ook dit kan met een vochtig doekje of een tandenborstel. Gebruik een siliconenspray ( bijv. WD-40 ) op de ritsen voor het gangbaar houden van de rits en het afstoten van vuil.

 * Gebruik impregneerspray om het leer te beschermen tegen nattigheid, doe dit volgens de regels van het merk van de spray en gebruik een spray die geschikt is voor leer.

 * Gebruik laarzenspanners als ze niet gebruikt worden.

 * Droog de rijlaarzen nooit bij een verwarming of kachel. Het beste drogen rijlaarzen in een ruimte met kamertemperatuur.

 * Gebruik NOOIT lederolie, ledervet, bijenwas, zadelzeep etc op je rijlaarzen! Hierdoor verliest je rijlaars aan glans en worden ze te zacht. Tevens vervalt dan alle garantie die op je rijlaars gegeven is.

Maak met een naamplaatje je Kep Italia rijhelm helemaal af!

Je kunt uit 3 verschillende kleuren kiezen namelijk zilver, rosé gold en gold. Er kunnen maximaal 20 tekens opgegeven worden zodat de tekst nog enigzins duidelijk blijft. Het advies is om alleen je voornaam te gebruiken, het best leesbaar is het naamplaatje met ongveer 10 tekens. Het naamplaatje komt achter op je Kep en deze bestel of meteen bij je nieuwe Kep erbij of je bestelt hem achteraf. Er zit handige tool bij zodat je het naamplaatje heel gemakkelijk zelf op je Kep kunt plakken. 

Je bestelt je naamplaatje hier

De bestellingen van de naamplaatjes kunnen niet geannuleerd worden en/of retour gezonden worden.