Meet/Onderhoudsset Groot

34,95
50 items
+
Je woont wat verder weg, maar je wilt je rijlaarzen naar ons opsturen voor een aanpassing of je wilt nieuwe rijlaarzen bestellen? Hiervoor moeten we je maten weten en aangezien we je niet zelf kunnen opmeten, heb ik deze set voor je samengesteld. Zo kun je jezelf opmeten en heb je tevens meteen de juiste onderhoudsset voor je rijlaarzen. Ook heb ik een video gemaakt waar ik je stap voor stap help met het opmeten van je maten. Deze video stuur ik je bij een bestelling naar je emailadres en je kunt de video ook op onze website bekijken.

Je woont wat verder weg, maar je wilt je rijlaarzen naar ons opsturen voor een aanpassing of je wilt nieuwe rijlaarzen bestellen?

Hiervoor moeten we je maten weten en aangezien we je niet zelf kunnen opmeten, help ik je met de volgende stappen hoe je jezelf kunt opmeten.

Stap 1:

Doe een rijbroek aan met paardrijsokken, schoenen uit. Meet jezelf nooit op het blote been en bij voorkeur in de avonduren.

Stap 2:

Neem een meetlint, een potlood en een vel papier en ga op een stoel zitten waar je benen ongeveer een hoek van 90 graden hebben.

Stap 3:

Teken je voet op en meet deze in lengte.

Stap 4:

Meet je benen nu op diverse plekken ter hoogte van je kuit en schrijf de cm van het dikste gedeelte op.

Stap 5:

Meet je afsluiting ( het smalle gedeelte net onder je knie ) schrijf deze cm ook op.

Stap 6:

Meet je hoogte, duw het meetlint zo hoog mogelijk achter in je knieholte en ga met het meetlint tot op de grond. Schrijf deze cm ook op. Als er veel meer of minder dan 2cm verschil is tussen de kuit en knie, neem dan eerst contact met ons op!

Stap 7:

Vul de maten in het formulier in, en klik op verzend.

Bekijk hieronder het instructiefilmpje van Joyce.

 

De levertijd bedraagt 2-3 werkdagen

Om lang van je rijlaarzen te genieten, zijn onderstaande onderhoudsadviezen in acht te nemen:  * Maak je rijlaarzen na gebruik altijd schoon met wat water. Gebruik hiervoor een spons of een vochtig doekje. Vooral het zweet en mest kunnen bij het niet schoonmaken van de laarzen ervoor zorgen dat op den duur je rijlaarzen op deze plek hard worden en het leer kan gaan breken.  

* Gebruik regelmatig schoenpoets op je rijlaarzen. Wij adviseren hiervoor de Kiwi schoenpoets in blik. Maak eerst je rijlaarzen schoon met een vochtig doekje, laat ze even drogen, doe dan een dun laagje schoenpoets op je rijlaars met een borstel of doekje, even laten intrekken en dan uitpoetsen met zachte borstel.  

* Maak de ritsen regelmatig schoon, ook dit kan met een vochtig doekje of een tandenborstel. Gebruik een siliconenspray ( bijv. WD-40 ) op de ritsen voor het gangbaar houden van de rits en het afstoten van vuil.  

* Gebruik impregneerspray om het leer te beschermen tegen nattigheid, doe dit volgens de regels van het merk van de spray en gebruik een spray die geschikt is voor leer.  

* Gebruik laarzenspanners als ze niet gebruikt worden.  

* Droog de rijlaarzen nooit bij een verwarming of kachel. Het beste drogen rijlaarzen in een ruimte met kamertemperatuur.

Shop hier je onderhoudsartikelen en rijlaarzen toebehoor!  

* Gebruik NOOIT lederolie, ledervet, bijenwas, zadelzeep etc op je rijlaarzen! Hierdoor verliest je rijlaars aan glans en worden ze te zacht. Tevens vervalt dan alle garantie die op je rijlaars gegeven is.