Rijlaarzen Toebehoor

Om lang van je rijlaarzen te genieten, zijn onderstaande onderhoudsadviezen in acht te nemen:

 * Maak je rijlaarzen na gebruik altijd schoon met wat water. Gebruik hiervoor een spons of een vochtig doekje. Vooral het zweet en mest kunnen bij het niet schoonmaken van de laarzen ervoor zorgen dat op den duur je rijlaarzen op deze plek hard worden en het leer kan gaan breken.

 * Gebruik regelmatig schoenpoets op je rijlaarzen. Wij adviseren hiervoor de Kiwi schoenpoets in blik. Maak eerst je rijlaarzen schoon met een vochtig doekje, laat ze even drogen, doe dan een dun laagje schoenpoets op je rijlaars met een borstel of doekje, even laten intrekken en dan uitpoetsen met zachte borstel.

 * Maak de ritsen regelmatig schoon, ook dit kan met een vochtig doekje of een tandenborstel. Gebruik een siliconenspray ( bijv. WD-40 ) op de ritsen voor het gangbaar houden van de rits en het afstoten van vuil.

 * Gebruik impregneerspray om het leer te beschermen tegen nattigheid, doe dit volgens de regels van het merk van de spray en gebruik een spray die geschikt is voor leer.

 * Gebruik laarzenspanners als ze niet gebruikt worden.

 * Droog de rijlaarzen nooit bij een verwarming of kachel. Het beste drogen rijlaarzen in een ruimte met kamertemperatuur.

 * Gebruik NOOIT lederolie, ledervet, bijenwas, zadelzeep etc op je rijlaarzen! Hierdoor verliest je rijlaars aan glans en worden ze te zacht. Tevens vervalt dan alle garantie die op je rijlaars gegeven is.