LET OP! Wij zijn verhuisd en zitten in het pand van APS groep aan de Heerlensweg in Landgraaf, meteen na de rotonde eerste oprit rechts. Voor reparaties contact opnemen met Pascal / Reitstiefeldoktor via Instagram of Facebook.

RIJ NIET DOOR DE BUSSLUIS, DIT KOST GELD!

WICHTIG! Wir sind umgezogen und befinden uns jetzt im Gebäude von APS Groep, Heerlenseweg in Landgraaf, direkt nach dem Kreissverkehr die erste Auffahrt rechts. Für Reparaturen bitte melden bei Pascal / Reitstiefeldoktor über Instagram oder Facebook.

FAHRE NICHT DURCH DIE BUSSCHLEUSSE GERADEAUS, DAS KOSTET GELD!

Maatwerk

Op zoek naar perfect passende rijlaarzen?


Je bent van harte welkom om bij ons te komen kiezen uit de beste merken.

Wij van Ruitersport Viehoff zijn dé rijlaarzenspecialist van Nederland. Onze vakkennis en deskundigheid zorgen ervoor dat je de rijlaarzen vindt die perfect op jouw benen en voeten aansluiten. We maken je rijlaarzen namelijk op ambachtelijke wijze geheel op maat, in onze eigen werkplaats. Wanneer er iets met de rijlaarzen is, repareren wij ze vakkundig. Wij bieden maatwerk waar je blij van wordt.


Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor originele Kep Italia rijhelmen, passend bij de merken rijlaarzen die wij voeren. Daarnaast helpen onze gekwalificeerde zadelpassers je graag bij de zoektocht naar een goed passend zadel. Ruitersport Viehoff is met meer dan 35 jaar ervaring een begrip in het land.

The place to be als het gaat om een passende rij-uitrusting.

Ben jij op zoek naar je perfecte rijlaarzen?

Wanneer je rijlaarzen niet goed passen, dan kan dat ervoor zorgen dat je pijn krijgt tijdens het rijden of het lopen. Als je daarmee door blijft rijden, kan dat leiden tot een slechte houding op het paard en lichamelijke klachten.


Heb jij:

 • last van je benen?
 • een pijnlijk gevoel in je rijlaarzen als je loopt of als je paardrijdt?
 • blaren en pijnlijke plekken op je voeten en benen.
 • krampachtige benen omdat je verkeerd zit op je paard?

Dan past je rijlaars niet goed. Het vinden van perfect passende rijlaarzen is dan als eerste van belang. Als je het gevoel hebt dat er geen perfecte laars voor je is, dan is het tijd een bezoekje aan ons te komen brengen.

Het oog wil ook wat!

Natuurlijk weten we dat het ook belangrijk is dat je laarzen mooi zijn. Ook daar houden we rekening mee. Zien jouw laarzen er niet meer mooi uit en zijn deze aan vervanging toe? Ook dan ben je dus van harte welkom. Wij nemen de tijd om samen met jou op zoek te gaan naar laarzen die bij jou en bij jouw benen en voeten passen. We hebben een ruime keuze als het gaat om merk, design en kleur. Speciale customized uitvoeringen zijn ook mogelijk!

Liever online? Dat doen we niet.

We leven in een nieuw tijdperk waarbij online shoppen ook een feit is geworden. Door alle prikkels die je online krijgt, is een aankoop snel gedaan, met als risico dat je rijlaarzen koopt die niet goed passen. Als je dat een aantal keer hebt gedaan, dan ga je enorm twijfelen welk merk of welke maat nu het beste is voor jou.

Je zou kunnen zeggen dat je leidt aan keuzestress. Wat je ook probeert, het lijkt maar niet te lukken om de perfecte rijlaarzen te vinden. Ze passen gewoon elke keer niet.

Bij ons nemen we de tijd voor jou. Jouw rijlaarzen moeten goed zitten, want dan heb je het meeste rijplezier. Je komt bij ons dus niet in een zaak waar we tussendoor even je voeten en benen opmeten en snel wat opties geven. En het is ook niet zo dat wij meer aandacht hebben voor de telefoon, dan voor de speciale wensen die jij misschien aan wil geven. Wij zijn er echt voor jou.

Wij helpen je te shinen en genieten in de ring, zonder pijn en knellingen. Wij maken de laarzen die jij wenst te hebben perfect op maat.

Viehoff Personal Fitting Concept

Ons concept is een uniek: de juiste pasvorm en jouw wensen staan centraal. Het Viehoff Personal Fitting Concept is ontwikkeld door Joyce Viehoff. Zij en haar team passen in drie eenvoudige stappen het concept toe waardoor ze de juiste match maken qua maatvoering en merk. En natuurlijk houden ze hierbij rekening met dat waar jij tegen aanloopt.


Het Viehoff Personal Fitting Concept is een geweldige beleving waarmee jij op een eenvoudige, laagdrempelige manier de perfect passende paardrijlaarzen kunt bekijken, passen en kopen. Het is namelijk een persoonlijke passessie voor jou: een private fit sessie.


Wat kun je verwachten tijdens zo’n private fit sessie?

Tijdens een private fit sessie gaan we niet alleen op zoek naar je perfecte rijlaarzen, maar leggen we je ook nog eens helemaal in de watten met een heerlijke koffie, een glas cava en ander lekkers. We nemen ruim de tijd. Een private fit sessie is voldoende om op ontspannen wijze jouw laarzen te vinden. En uiteindelijk is zo’n sessie ook stukken voordeliger, omdat het je tijd en (online) ergernis spaart.

 • Je voelt je welkom in een vertrouwde omgeving waar je niet gestoord wordt.
 • Je kunt in alle rust alle mogelijkheden en modellen bekijken.
 • Je kunt altijd kiezen uit die nieuwste collecties, eventueel te combineren met een gave bijpassende Kep.
 • Je hebt ook bij moeilijke maten geen keuzestress, wij maken de laarzen op onze eigen werkplaats ambachtelijk op maat.
 • Je ervaart eerlijk advies gebouwd op jarenlange ervaring.

 

Bewustwording dankzij de unieke opmeetmethode van jouw benen en voeten.

Onze meetkunde gaat verder dan alleen even je benen opmeten. We houden rekening met jouw sport. Ben je bijvoorbeeld actief in de dressuursport of rij je als recreant? Wat vind je mooi? Welke uitvoering past? En wat is dan de perfecte vorm voor jou?

Wij helpen jou met alle kundigheid bij het vinden van de perfecte rijlaars.

Sta jij open voor eerlijk en betrouwbaar advies, opgebouwd uit meer 35 jaar ervaring, dan wacht er bij Ruitersport Viehoff een aantal geweldige voordelen op je.

Waarom kiezen voor Ruitersport Viehoff?

 • Altijd de eerlijkste prijskwaliteitverhouding.
 • Meer dan 35 jaar ervaring en een begrip in Nederland, België en Duitsland.
 • 21% korting voor ondernemers in de hippische branche.
 • Leverancier van Deniro, Petrie en ….
 • Eigen werkplaats om laarzen op maat te maken, te repareren en te onderhouden.
 • Je eigen persoonlijke passessie in alle rust.