Over ons

Een familiebedrijf in hart en nieren en al 35 jaar een begrip in de regio en paardenwereld!

Mijn vader Jo Viehoff, met een passie voor paarden sinds kinderjaren, is samen met mijn moeder Jenny Viehoff in 1984 naast de schoenmakerij die ze al jaren bedreven begonnen met het verkopen van rijlaarzen van het merk Königs. Door de combinatie met de schoenmakerij konden ze iedereen van passende rijlaarzen voorzien en tevens de reparaties aan deze rijlaarzen verrichten. Door navraag van klanten zijn ze uiteindelijk ook begonnen met rijbroeken, kleding, poetsspullen en alles wat tot de paardensport behoort te verkopen. Het pand waar we destijds de winkel en schoenmakerij in hadden werd al snel te klein en we verhuisden 5 deuren verder naar een groter pand. Hier groeiden we uit naar een respectabele winkel met een groot assortiment van alle topmerken. In dit pand hebben wij ons assortiment nog meer uitgebreid en moesten wij ook nog naar boven uitbreiden, dit d.m.v. een grote bijbouw.

Het ‘’stukje’’ zadels verkopen werd ook steeds groter en ik, Joyce Viehoff, zegde mijn baan op en ging mijn moeder Jenny in de winkel ondersteunen zodat er op pad gegaan kon worden met de zadels. Wat iedereen ondertussen welbekend is als Equus Saddlery.

Door de toenemende vraag van zadels en de expertise van mijn vader die daardoor veel onderweg was werd de schoenmakerij op een laag pitje gezet.

De schoenmakerij heeft Pascal, na een opleiding bij Königs en met tips en trucs van mijn vader weer opgepakt. Hij heeft zich gespecialiseerd in rijlaarzen en is ondertussen door zijn perfectionisme een begrip op zichzelf.

Zoals de passie in verkoop van zadels bij mijn vader ligt, de passie van het repareren van rijlaarzen bij Pascal ligt, zo ligt de passie van mij in de verkoop van rijlaarzen.

 

 

Het roer om

In 2017 hebben wij dan ook besloten om het roer om te gooien and back to the roots te gaan en hebben wij de winkel gemoderniseerd en ons weer volledig op de verkoop van top merken in rijlaarzen gericht. Ik vind het geweldig om samen met de klant de vele mogelijkheden te bespreken en dan de perfecte rijlaars samen te stellen. Wij onderscheiden ons door service, vakkennis, de ruime keuze en mogelijkheden van deze TOPmerken. Door de unieke combinatie van verkoop en onze afdeling voor rijlaarzen reparatie vinden wij of maken wij voor iedereen een passende rijlaars.


Ruim assortiment

Naast de verkoop van rijlaarzen bieden wij nog een ruim assortiment KEP Italia rijhelmen die perfect aansluiten bij ons assortiment rijlaarzen, zo kun je dan een perfecte combi creëren!

Tot slot hebben we ook nog Mattes producten in ons assortiment. Dekjes, dekens, onderleggers, oornetjes en beenbeschermers alles met elkaar te combineren. Met hulp van een configurator kun je hier alles in jouw eigen huisstijl samen stellen.

 

Nieuwsgierig geworden?

Maak dan een afspraak met ons in onze showroom en wij informeren je vrijblijvend over alle mogelijkheden.