LET OP! Wij zijn verhuisd en zitten in het pand van APS groep aan de Heerlensweg in Landgraaf, meteen na de rotonde eerste oprit rechts. Voor reparaties contact opnemen met Pascal / Reitstiefeldoktor via Instagram of Facebook.

RIJ NIET DOOR DE BUSSLUIS, DIT KOST GELD!

WICHTIG! Wir sind umgezogen und befinden uns jetzt im Gebäude von APS Groep, Heerlenseweg in Landgraaf, direkt nach dem Kreissverkehr die erste Auffahrt rechts. Für Reparaturen bitte melden bei Pascal / Reitstiefeldoktor über Instagram oder Facebook.

FAHRE NICHT DURCH DIE BUSSCHLEUSSE GERADEAUS, DAS KOSTET GELD!

 

 

Je rijlaarzen poetsen, vervelend werkje of niet?

07-12-2019

Je rijlaarzen poetsen.. Het kost je dagelijks slechts een minuutje van je tijd en alle paar weken, of als er een wedstrijd is, een kwartiertje extra.

Maar… om lang van je rijlaarzen te kunnen genieten een MUST!

Hieronder enkele tips en onderhoudsadviezen van ons:

* Maak je rijlaarzen na gebruik altijd schoon met wat water. Gebruik hiervoor een spons of een vochtig doekje. Vooral het zweet en mest kunnen bij het niet schoonmaken van de laarzen ervoor zorgen dat op den duur je rijlaarzen op deze plek hard worden en het leer kan gaan breken.

* Gebruik regelmatig schoenpoets op je rijlaarzen. Wij adviseren hiervoor de Kiwi schoenpoets in blik. Maak eerst je rijlaarzen schoon met een vochtig doekje, laat ze even drogen, doe dan een dun laagje schoenpoets op je rijlaars met een borstel of doekje, even laten intrekken en dan uitpoetsen met zachte borstel.

* Maak de ritsen regelmatig schoon, ook dit kan met een vochtig doekje of een tandenborstel. Gebruik een siliconenspray ( bijv. WD-40 ) op de ritsen voor het gangbaar houden van de rits en het afstoten van vuil.

* Gebruik impregneerspray om het leer te beschermen tegen nattigheid, doe dit volgens de regels van het merk van de spray en gebruik een spray die geschikt is voor leer.

* Voor de perfecte glans net voordat je de ring in gaat kun je een glansspons gebruiken.

* Gebruik laarzenspanners als ze niet gebruikt worden.

* Droog de rijlaarzen nooit bij een verwarming of kachel. Het beste drogen rijlaarzen in een ruimte met kamertemperatuur.

* Gebruik NOOIT lederolie, ledervet, bijenwas, zadelzeep etc op je rijlaarzen! Hierdoor verliest je rijlaars aan glans en worden ze te zacht. Tevens vervalt dan alle garantie die op je rijlaars gegeven is.

Met deze tips blijven je rijlaarzen beschermt tegen inwerkingen van buitenaf en door deze ook regelmatig toe te passen zul je langer plezier van je rijlaarzen hebben. Alle producten die wij adviseren voor het verzorgen en onderhouden van je rijlaarzen vindt je uiteraard bij ons in de webshop en winkel. Klik hier voor een filmpje met tekst en uitleg op Youtube

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht